HAKKARİ / DERECİK - Umurlu Ortaokulu

Umurlu Ortaokulu

BALKAYA MAH. YAYLA CAD. KUDBETTİN ŞENDÜL NO: 55 DERECİK / HAKKARİ
Vizyon
Kültürel değerlerimizle donatılmış, bu değerleri evrensel boyutlara taşıma gayretine sahip,ecdadımızın ve insanlığın ortak kazanımlarını bir arada özümsemiş, medeniyetin asıl kaynağı olan özümüze dönme bilincini kazanmış, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın problemlerine çözüm arayışı içinde olan ve evrensel barışa katkı sunan, kişisel yetenek ve kapasitesinin farkında olan, değişime ve gelişime açık milli ve manevi değerlerimize bağlı örnek nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını benimsemiş, sorun değil çözüm üreten, yaşadığı toplumla barışık doğayı tahrip değil imar eden, kendini tek yönden değil birkaç yönden geliştirmiş bireyler yetiştirmek olup öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerlerimizle evrensel insanlık değerlerini benimsemiş, özgüvenini tam sağlamış olarak bir üst öğrenime hazırlamaktır.
Öğretim Şekli :Tam Öğretim
Derecik ilçe merkezinden öğretmen servisimiz vardır.
Hakkari Derecik Umurlu Mahallesi.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Derecik ilçe merkezine 7 km Şemdinli ilçe merkezine 72 km Hakkari il merkezine 197 km.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmiştir.